Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Milky Bazlama

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή του Milky Bazlama;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο ζυμωτήριο μας και ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το αλεύρι ελεγχόμενα, αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να είναι μια ζύμη που να κολλάει στο χέρι αλλά να μην είναι ρευστή.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα. Κάνουμε τη ζύμη σε μέγεθος μήλου και τυλίγουμε τη ζύμη σε μέγεθος μικρού πιάτου με πλάστη ή ρολό, χωρίς να τη συνθλίψουμε πολύ.
  3. Το τοποθετούμε σε ένα καθαρό πανί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ζυμωθεί για μισή ώρα.
  4. Βάζουμε την πρώτη μας μαρέγκα που φουσκώνει στο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, που είναι ένα από τα έξι μισά που ζεστάναμε, και τη ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
  5. Όσο μαγειρεύετε τη ζύμη, μην ελέγχετε συνεχώς αν είναι ψημένη, θα την εμποδίσετε να φουσκώσει.
  6. Αν πρόκειται να το κάνετε για πρώτη φορά, σηκώστε το με μια σπάτουλα από μια πολύ ανοιχτόχρωμη άκρη και δείτε αν πάρει ανοιχτόχρωμο.
  7. Μαγειρέψτε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή την πίσω και την μπροστινή πλευρά, δύο φορές στο τηγάνι, την πρώτη φορά θα ψηθεί λίγο, τη δεύτερη θα ψηθεί τελείως και τη δεύτερη θα φουσκώσει σαν μπαλόνι.
  8. Μην το τυλίξετε αμέσως, αφήστε το να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και μετά τυλίξτε το σε ένα πανί. Εάν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε λίγο μικρότερο και να το καταναλώσετε ως ψωμί ντονέρ.

Σημείωση. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά, δεν μπαγιάτισε γρήγορα.

Καλή όρεξη.

Συνταγή Milky Bazlama με φωτογραφία

Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama
Milky Bazlama

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button