Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για χωριάτικο ψωμί για το σπίτι, τραγανό έξω, δεν μπαγιάτισε για πολύ σαν βαμβάκι (με βίντεο)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για χωριάτικο ψωμί στο σπίτι, που δεν μένει μπαγιάτικο για πολύ καιρό όπως το βαμβάκι, τραγανό έξω;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το κοσκινισμένο μας αλεύρι, το αλάτι, τη φρέσκια μαγιά και την άχνη μαγιά.
  2. Ρίχνουμε πάνω 2 ποτήρια χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού, χωρίς να ακουμπήσουμε τα χέρια μας, μέχρι να πάρει μια συνοχή.
  3. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ζυμωθεί για 1 ώρα.
  4. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και διπλώνουμε τη ζύμη μας σε μορφή φακέλου, το κάνουμε περίπου 5-6 φορές, κάνουμε τη ζύμη μας λεία και τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Έφτιαξα το ψωμί μου στο σκεπασμένο πυρέξ μου, στρώνω λαδόκολλα στο πυρέξ μου με καπάκι, το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να ζυμωθεί για 1 ώρα ακόμα.
  6. Αφού ζυμωθεί, κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι πάνω και δημιουργούμε βαθιές γρατσουνιές με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
  7. Ψήνουμε το ψωμί μας, πάνω στο οποίο σκεπάζουμε το καπάκι του πυρέξ, για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  8. Μετά από 25 λεπτά ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι του ψωμιού μας και το ψήνουμε στο φούρνο μας στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Απολαύστε ????.

Χωριάτικο ψωμί στο σπίτι

Συνταγή χωριάτικου ψωμιού στο σπίτι |  Τραγανό εξωτερικά και μια συνταγή που δεν μπαγιάτισε για πολλή ώρα όπως το βαμβάκι
Συνταγή χωριάτικου ψωμιού στο σπίτι |  Τραγανό εξωτερικά και συνταγή που δεν μπαγιάτισε για πολλή ώρα όπως το βαμβάκι μέσα (με βίντεο)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button