Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Σπιτική πίτα ραμαζανιού

Πώς να φτιάξετε σπιτική συνταγή για πίτα για Ραμαζάνι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Εφόσον έχω μηχανή ψωμιού στο σπίτι, κάνω το ανακάτεμα της ζύμης στη μηχανή, οπότε την έφτιαξα ανάλογα με την κλίμακα της. Όσοι έχουν μηχάνημα στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ζυγαριά. Θα εξηγήσω σύμφωνα με τις δύο συνταγές.

Για όσους ανακατεύουν τη μηχανή:
Προσθέτουμε τα υλικά με τη σειρά, αλλά η μαγιά και το αλάτι δεν πρέπει να ανακατευτούν, γιατί το αλάτι σβήνει τη μαγιά, οπότε το αλεύρι χρειάζεται να σκεπάσει καλά το νερό. Στην ενότητα Λειτουργίες, επιλέγουμε τη τυχαία αναπαραγωγή. Θα πραγματοποιήσει επίσης τη διαδικασία ζύμωσης η ίδια. Αφού τελειώσει η διαδικασία της ζύμωσης, παίρνουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με ένα πανί για να ζυμώσει λίγο ακόμα. Θα εξηγήσω το υπόλοιπο αυτής της ενότητας στην κοινή ενότητα.

Ζύμωμα με το χέρι:
Αδειάζουμε το νερό στο μπολ που φτιάχνετε πάντα και προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ξεχωριστό μπολ και το αδειάζουμε στο μεγάλο μας μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά. Λένε ότι η ζύμη μας είναι λοβό του αυτιού ή όταν φτάσει σε αυτή τη συνοχή, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ζυμωθεί. Θα εξηγήσω το υπόλοιπο αυτής της ενότητας στην κοινή ενότητα.

Κοινό μέρος:
Τοποθετούμε λαδόκολλα στα ταψιά μας. Δεν προτείνω να χρησιμοποιήσουμε λάδι αντί για λαδόχαρτο γιατί σκληραίνει τον πάτο της πίτας μας. Αφού ζυμωθεί η ζύμη μας, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στους δίσκους μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και τη βάζουμε στους δίσκους μας. Του δίνουμε στρογγυλό σχήμα και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να του δώσει σχήμα πίτας. Περιμένουμε να ανέβει λίγο ακόμα σκεπάζοντάς το ξανά. Στη συνέχεια, αλείφετε τον κρόκο του αυγού για να ροδίσει. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε από πάνω σουσάμι ή μαύρο κύμινο. Ρυθμίζουμε τον προθερμασμένο φούρνο στους 180º και βάζουμε τις πίτες μας στο φούρνο. Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να ψηθεί.
Καλή όρεξη.

Σπιτική συνταγή για ράμαζαν πίτα με φωτογραφία

Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού
Σπιτική πίτα ραμαζανιού

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button