Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Πανεύκολο ψωμί χωρίς μαγιά

Πώς να φτιάξετε εύκολη συνταγή για άζυμο ψωμί;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε σε σύσταση όχι πολύ μαλακού λοβού αυτιού.
  2. Μπορείτε να το ζυμώσετε 1-2 ώρες πριν ή το βράδυ, να το καλύψετε με ένα τέντωμα στο ψυγείο και να το έχετε έτοιμο το πρωί.
  3. Ανοίγουμε μια μπάλα σε αλευρωμένο πάγκο. (Ρυθμίζετε τη ζύμη ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού) Αν είναι δυνατόν σε μεγάλο ταψί.
  4. Πέντε με δέκα δευτερόλεπτα αφού το βάλετε στο πρώτο τηγάνι. δηλαδή όταν πάρει λίγο το χρώμα του ψωμιού το γυρίζουμε αμέσως και ψήνουμε την πλευρά που γυρίσατε καλά σε μέτρια φωτιά χωρίς να το κάψει πολύ.
  5. Γυρίστε και ψήστε ξανά από την άλλη πλευρά. Το βάζουμε αμέσως σε τραπεζομάντηλο για να μην στεγνώσει το ψωμί. Τρώμε με ευχαρίστηση.

Σημείωση: Μπορείτε να τεντώσετε την υπόλοιπη ζύμη και να τη φυλάξετε στο ψυγείο για μία ή δύο μέρες ακόμη. Το φτιάχνεις φρέσκο ​​σε κάθε γεύμα και το τρως. Γιατί αυτό το ψωμί στεγνώνει λίγο όταν είναι πηχτό. Καλή όρεξη.

Σημείωση: Για να είναι πιο νόστιμο και απαλό το ψωμί (ειδικά αν πρόκειται να το φάμε το πρωί), ας το ψήσουμε και το βάλουμε σε πιατέλα. Παίρνουμε λίγο βούτυρο στα χέρια μας και το τρίβουμε παντού. Το απλώνουμε στην πλάτη με τον ίδιο τρόπο και όταν βγει η πρώτη φωτιά του ψωμιού το σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μη λαδώσει το τραπέζι μας 🙂

Εύκολη συνταγή άζυμου ψωμιού με φωτογραφία

Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί
Άζυμο ψωμί

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button